Microsoft: Open source er spild af penge

Investeringer i open source-software er spild af penge og skader de kommercielle software-leverandører, mener Microsoft.

Regeringer, som satser på open source-løsninger, skader den lokale softwareindustri. Den skarpe udmelding kommer fra Microsofts Chris Sharp, som er chef for platform-strategi i det asiatiske område. I et interview med Computerworld Philippines siger Sharp, at udviklingen af open source software er »spild af penge«.

Han henviser til, at softwareleverandørerne har brug for investeringer for at udvikle nye produkter. For hver dollar som betales til Microsoft for firmaets produkter går otte dollar til andre firmaer, som sælger programmer baseret på Microsoft-software, ifølge Sharp.

Firmaer som tilbyder open source-løsninger forærer deres intellektuelle ejendom væk og har derfor ikke noget incitament til at foretage nye investeringer.

»Hvis du er tvunget til at give alt tilbage til fællesskabet, har du ikke mulighed for at profitere af den viden, som du har skabt,« siger Sharp, der tidligere har arbejdet for Linux-distributøren Red Hat.

Han henviser til, at virksomheder som Red Hat og IBM er drevet af kommercielle interesser og derfor uvilkårligt kommer i konflikt med open source-modellen.

»De handler ikke ud fra filantropiske motiver; deres mål er at tjene penge,« konstaterer Sharp.

Flere lande i Asien og andre dele af verden har meddelt, at den offentlige forvaltning fremover skal anvende open source-løsninger, men Chris Sharp mener, at det ofte kun er enkelte myndigheder - og ikke hele forvaltningen - som skifter platform. Det er med at tegne et forvrænget billede af den reelle situation på it-markedet.

De tre firmaer Trolltech, MySQL og Sleepycat Software er dog et eksempel på, at investeringer i open source software faktisk kan betale sig. I marts meddelte de tre firmaer, at deres licensindtægter er steget med 65 pct. i det sidste år.

Firmaerne satser på en tostrenget licensmodel, hvor programmerne dels tilbydes under en gratis open source licens - der forudsætter, at ændringer bliver publiceret under samme licens - og en kommerciel licens, der giver mulighed for at videreudvikle produktet uden at skulle publicere den færdige kode under en åben licens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere