Artikel top billede

Google Wave er død - Længe leve Pulse

Et Wave-lignende projekt lever videre.

Da Google trak stikket på Wave i sidste uge, var det skuffelse i nogle lejre. Hvis man tilhører den gruppe, så er lysner det i horisonten.
Godt nok lukker Google formentlig Wave ved årsskiftet, men et lignende projektet lever videre hos et helt andet firma.

Novell Pulse er navnet på et cloudbaseret samarbejdsredskab med mange af de samme funktionaliteter som Google Wave. Det er stadig under udvikling.

Pulse startede som selvstændigt projekt. Men midt i udviklingsperioden dukkede Google op med Wave. I stedet for at konkurrere med Google valgte Novell at udnytte Googles åbenhed og bygge understøttelse for den åbne Wave-protokol ind i Pulse.
Men selv om det arbejde nu viser sig spildt, så vil Novell ikke lægge sit projekt i graven. Lige nu er det ellers oplagt at stille spørgsmålet, hvorfor Novell regner med at Pulse kan blive et hit, når modstykket Wave var et flop.

“Hos Novell får vi klare meldinger fra vores erhvervskunder. De har stadig brug for en kombination af et social netværk og muligheden for at redigere dokumenter i fællesskab, og adgang til deres dokumenter overalt, hvis de skal forbedre deres effektivitet og deres resultater,” skriver firmaets pr-talsmand Ian Bruce på Novell.com.

Novell vil altså udelukkende satse på erhvervslivet. Pulse bliver et betalingsprodukt, men det vil også være tilgængelig i en gratisversion.
Novell Pulse forventes færdig senere i år. Det ligger en video-demonstration af Pulse på denne adresse.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere