Solen på vej gennem skyerne for dansk dotcom-selskab

2004 skal give et million-overskud, mens antallet af rejsende næsten skal fordobles. Det er målsætningen for internet-rejsebureauet Rejsefeber. Optimismen skyldes en stigende tillid til handel i de overlevende dotcom-butikker, fordi de etablerede selskaber er gået online.

Internet-rejsebureauet Rejsefeber.dk tabte endnu et million-beløb i Danmark i 2003. Men nu skal underskuddet sættes på et fly ud i det blå, og fremtiden skal stå på solskinstimer.

Planen for det lille rejseselskab, der blev født midt i de driftige dotcom-tider, ligger klar på direktørens skrivebord.

»I 2004 vil vi lave et overskud på flere millioner kroner, og de første fire måneder af året viser, at vi er rigtig godt på vej,« fortæller Rejsefebers administrerende direktør Thomas Elsgaard til IT-avisen ComON.

Udsigten til bedre vejr kommer efter det nyligt aflagte årsregnskab, der udover tabet på 1,9 millioner kroner, bød på et stærkt forbedret salg. Salget steg 76 procent og landede på 4,5 millioner kroner. I 2004 skal salget øges med samme procentsats, og antallet af rejsende skal samtidig øges fra 25.000 til 45.000.

Og ifølge direktøren er planen godt på vej til at blive ført ud i livet. De første fire måneder ligger salget 88 procent over den tilsvarende periode i 2003.

»Der har siden sidste år været en tendens til, at der er flere og flere som er begyndt at turde handle på nettet. Og det mærker vi endnu stærkere i øjeblikket, hvor salget stiger meget markant,« forklarer Thomas Elsgaard.

Fremgangen skyldes at den frygt der har været for at at handle online tidligere, er ved at forsvinde, fordi det ikke længere blot er ukendte dotcom-selskaber, som tilbyder deres produkter på nettet.

»Gamle etablerede varemærker som SAS og Sterling er begyndt at bruge internettet som handelsplads, og det smitter i høj grad af på os. Kunderne har stor tillid til at de internationale koncerner, og efter at de er kommet med på nettet, er internethandlen blevet blåstemplet. Tilliden er simpelthen fulgt med de store selskabers entre på markedet,« fortæller Thomas Elsgaard.

Derudover tillægger han også den øgede frihed, der er ved at kunne handle på nettet, samt den rabat man ofte opnår, en del af forklaringen for fremgangen.

Det svenske moderselskab har for nyligt markeret fremgangen for det danske selskab ved at sløjfe den gæld, som datterselskabet havde, og har samtidig skudt yderligere 2,8 millioner kroner i det danske internet-selskab. Ifølge Thomas Elsgaard er pengene ikke øremærket til noget specielt endnu, men skal bruges til at føre ovennævnte strategi ud i livet.

Rejsefeber har i det forgangne år øget sin medarbejderstab fra 11 til 15.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere