Nu skal data måles i zettabytes

I 2010 vil den samlede mængde af information i verden vokse med 1,2 billioner gigabytes, forudsiger ny EMC-undersøgelse.

Mængden af digital information er vokset med 62 procent i 2009 sammenlignet med året før. Det fremgår af en ny rapport fra EMC, der er baseret på IDC-tal. Der blev skabt 800.000.000.000 gigabytes eller 0,8 zettabytes data i 2009. I det indeværende år forventes mængden af information af stige med 1,2 zettabytes eller 1,2 billioner gigabytes.

Og EMC har regnet til sig frem til, at det ville kræve 75 milliarder 16 GB iPads at lagre alle disse informationer. Hvis samme informationsmængde blev skrevet ud på papir, ville bunken strække sig frem og tilbage fra Jorden og til planeten Pluto 16 gange.

Det er dog småting i forhold til den informationseksplosion, der venter i de kommende år. I 2020 bliver datavæksten 44 gange større end i dag.

Det stiller nye krav til lagersystemerne, og hos storage-leverandøren EMC mener man, at fremtiden hedder cloud computing.

"Det vil hurtigt stå klart, at det bliver nødvendigt at omdanne de traditionelle datacentre til private clouds. Private cloud giver en mere automatiseret måde at levere it på, og det bliver den næste store bølge inden for it-teknologien”, siger EMC-chef Joe Tucci.

I 2020 vil mere end en tredjedel af al digital information være lagret i eller passere gennem cloud computing, forudsiger IDC.

Mere end 70 procent af informationsmængden vil blive skabt af enkeltpersoner i de kommende år, anslår undersøgelsen. Men virksomhederne vil have ansvaret for at lagre 80 procent af informationerne.

 

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere