Alle elsker Firefox 3

Den seneste version af Firefox blev sluppet fri i går. Læs hvad anmelderne siger til den nyeste browser fra Mozilla her.

Mozilla frigav i aftes den endelige version af internetbrowseren Firefox. Så nu er det tid til at kigge på browserens styrker og svagheder.

Henrik Gemal, der er en af de danskere, der har bidraget med blandt andet oversættelse, er ikke sen til at pege på de oplagte nyheder i 3'eren

»Der har især været fokus på to ting i udviklingen. Det er dels den almindelige hastighed men også performance er blevet bedre. Det vil sige, at hvis man har mange tabs åbnet, så kan den stå i lang ting uden at blive langsom. Og så er afviklingen af Java-script blevet meget hurtigt. Det vil sige, at Ajax-baseret sider som Gmail og Facebook er blevet rigtig hurtige,« siger Henrik Gemal, der får opbakning fra de fleste anmeldere af Firefox 3.

Hos amerikanske PC Magazine har browseren fået fire ud af fem stjerner og klistermærket "Editors Choice".

Det skyldes især den forbedrede hastighed og den økonomiske brug af hukommelse. Og så er anmelderen begejstret for adresse-feltet, som nogle Mozilla-udviklere har givet kælenavnet Awesome Bar.

Den nye adresse-bar gør det lettere at finde de ting, man leder efter, fordi den forbedrede auto-complete ikke kun søger i URL'en. Hvis du er en hyppig bruger af Den Blå Avis på nettet, så kan du taste "Den Blå Avis", og det korrekte link (DBA.dk) vil med stor sikkerhed ligge øverst blandt anbefalede links.

Læs hele anmeldelsen her.

Hos Macworld peger på nogle af de samme ting men fremhæver også en mere intelligent zoom-funktion. Det har tidligere være muligt at forstørre og formindske tekst med Firefox. Men i den nye version forstørres ikke kun teksten men også de omkringliggende elementer som billeder og reklamer.

Hos Cnet lyder dommen, at Firefox 3 ikke har skelsættende nyskabelser, der gør den uundværlig. Alligevel giver anmelderen topkarakter (5/5):

»Firefox er ikke længere er en urutineret opkomling. Firefox 3 har alle funktioner, er lynende hurtig og er en værdig udfordrer til Explorer.«

Cnet peger på, at også sikkerheden er forbedret, så man tydeligt bliver gjort opmærksom på eventuelle sikkerhedstrusler - før man besøger en side.

Cnet peger desuden på, at download-vinduet nu har en mulighed for at søge på gamle downloads. Og så giver browseren anbefalinger til nye tilføjelsesprogrammer - direkte inde i tilvalgsmenuen.

Firefox husker dig

Når man opgraderer til Firefox 3 fra en tidligere version, bør man ikke være bekymret for at miste bogmærker eller lignende. Browseren husker for eksempel også startside, valgte søgemaskiner og søgehistorik. Men enkelte tilføjelsesprogrammer er ikke blevet udviklet i en ny version.

»De har kørt kørt en stor kampagne for at få opgraderet de største plugins. Så de fleste skulle være det der. Det kan godt være, at man manuelt skal ind og lede efter nogle af dem på addons.mozilla.org,« siger danske Henrik Gemal.

I øjeblikket benyttes Firefox i øvrigt af 28 procent af ComONs læsere. 62 procent bruger Explorer.

De danske bidragsydere til Firefox har tidligere holdt fest, når nye versioner kommer på gaden. Denne gang er der dog ikke arrangeret nogen. Se billederne fra sidste fest her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere