Transmeta fik flyvende børsstart

Trods den negative stemning på aktiemarkedet kan processor-firmaet Transmeta fejre en vellykket børsintroduktion med en fordobling af kursen på den første handelsdag.

Transmeta's aktier sluttede efter den første dag på kurs 45. Det er mere end en fordobling i forhold til emissionskursen på 21 dollar. Selvom Transmeta stadig mangler at bevise, at firmaet kan erobre markedsandele fra Intel og AMD, betegnes chip-firmaet som en af de mest lovende virksomheder i Silicon Valley.


Det vigtigste produkt er lavenergi-processoren Crusoe, som ifølge producenten giver en batteri-levetid på otte timer i en bærbar computer. I dag skal bærbare computere typisk lades op efter tre timers brug. Sony har netop startet salget af bærbare computere med Crusoe i USA.


Tirsdagens børsintroduktion kom efter en uge med negative meldinger om Transmeta. En af firmaets vigtigste kunder, IBM, besluttede overraskende at droppe planer om en Crusoe-pc. Det har fået analytikere til at sætte spørgsmålstegn ved, om Crusoe's ydelse kan leve op til forventningerne.


Men det var altså ikke nok til at ryste aktiemarkeds tillid til det unge firma med Linux-opfinderen Linus Torvalds som den mest fremtrædende medarbejder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere