Rambøll: Rapport er blevet misforstået

Rambøll Management afviser nu, at rapporten om åbne standarder kan bruges til at konkludere, at det offentlige kan spare en halv milliard kroner ved at skifte til OpenOffice.

Sjældent har en ny rapport skabt så meget røre som Rambøll Managements seneste analyse af omkostningerne ved indførelse af åbne standarder i centraladministrationen. Men Rambøll Management mener at rapporten er blevet misforstået. Rapportens konklusioner gælder kun for centraladministrationen og kan ikke overføres til resten af den offentlige sektor.

»Med andre ord, så konkluderer vi ikke, at den offentlige sektor kan spare en halv milliard kroner over fem år ved at skifte til OpenOffice.org og åbne standarder. Det er der ikke belæg for at sige ud fra vores undersøgelse,« siger Michael Kandel, manager hos Rambøll Managment.

Rapporten er udarbejdet for Foreningen af Open Source Leverandører (OSL), som udsendte en pressemeddelelse mandag under overskriften »Rambøll-rapport: Det offentlige kan spare en halv milliard ved at indføre åbne standarder«.

I pressemeddelelsen hedder det bl.a., at hele den offentlige sektor kan spare 550 millioner kroner over fem år. Men dette tal findes ikke i selve rapporten, som udelukkende konkluderer, at et skift til OpenOffice i centraladministrationen er 125 millioner kroner billigere end opgradering til Office 2007. Et regnestykke, som Microsoft betegner som direkte fejlagtigt.

Formanden for OSL, Morten Kjærsgaard, bekræfter at den potentielle besparelse på en halv milliard kroner er foreningens eget skøn. OSL har brugt tal fra Rambøll og IDC til at regne sig frem til besparelsen, som altså ikke kan udledes direkte af den nye rapport.

»Det er et skøn, som er baseret på Rambølls tal ganget op med tal fra IDC over antallet af Microsoft-licenser i det offentlige. Jeg tror faktisk, at vores skøn over den mulige besparelse ligger i den lave ende. Men jeg ser Rambølls præcisering som en god anledning til at få klarhed over besparelserne i den offentlige sektor. Det har ikke ligefrem drysset med tal på dette område,« siger Morten Kjærsgaard til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere