Gratis på nettet i Århus Midtby

Som den første by herhjemme indvier Århus på torsdag et offentligt trådløst netværk i centrum af smilets by.

Fra på torsdag bliver der gratis trådløs adgang til Internettet i Århus Midtby. Det er en række firmaer med Hewlett-Packard (HP) og Redspot som initiativtagere, der står bag projektet. Også Århus Kommune, Internetudbyderen Tiscali og chipproducenten Intel støtter op om projektet.

»Forretningsmanden kan tjekke sin e-mail på frokostrestauranten og være på nettet under møder i bymidten og den studerende kan surfe rundt på nettet på en af cafeerne. Trådløst og ganske gratis,« siger Laurits Mathias Bach Sørensen fra HP Netværk.

»Initiativet er oplagt - Århus Midtby er i forvejen ensbetydende med cafeer, restauranter, offentlige torve og bænke koncentreret på et meget lille område. Og så befolkes byen jo af 25.000 universitetsstuderende, og byen har desuden et meget centralt placeret erhvervsliv,« siger Laurits Mathias Bach Sørensen.

HP har doneret alle netværksprodukter, mens Århus-firmaet Redspot står for den omfattende installering og administration af de seks såkaldte "access-punkter" i hjertet af Århus. Det er disse "access-punkter", der giver den trådløse adgang til Internettet fra de centrale byområder omkring Åboulevarden, Lilletorv, Pustervig, Kloster Torv og begyndelsen af Frederiksgade.

Og selv om det er trådløst er det rigeligt med båndbredde. Alle nye brugere vil de første 2 måneder efter registrering opleve n lynhutig Internetforbindelse på hele 2,3 Mbit. Den gratis adgang vil derefter være den samme som en standard modemhastighed, svarende til mere end 8 gange den hastighed man får, hvis man kobler en bærbar- eller håndhold pc på Internettet via en mobiltelefon.

»Det er meningen at brugere primært skal benytte nettet til at checke mail og surfe på Internettet, og ikke downloade store filer. Med den gratis trådløse adgang til Internettet vil vi gøre det nemt at være mobil IT-bruger i Århus og dermed gøre Internettet til en naturlig del af vores kommunikation uanset hvor vi befinder os,« siger Laurits Mathias Bach Sørensen fra HP Netværk.

Også Århus' borgmester Louise Gade er begejstret for projektet.
»Initiativet er endnu en understregning af, at Århus er en førende IT-by. Jeg er sikker på, at mange brugere vil finde det overordentligt anvendeligt at få gratis og trådløs adgang til Internettet,« siger Århus borgmesteren Louise Gade

Det trådløse Internet åbner op for nye spændende, gratis services. Hvis der f.eks. oprettes en central database med information om seværdigheder i bycentrum, vil turister automatisk kunne få detaljeret information direkte på deres bærbare- eller håndholdte pc, når de står foran seværdigheden. Når man først er koblet på det trådløse net, holder nettet selv styr på hvor i centrum man befinder sig.

Det betyder, at når man står sig foran en bygning der er registreret i database, vil der dukke et ikon op på
computerens "skrivebord". Hvis man efterfølgende klikker på ikonet får man information om seværdigheden i form af tekst eller video -streaming. Det samme vil kunne bruges til aktuelle tilbud fra de butikker, som man passerer på sin gang rundt i midtbyen.

Borgmester Louise Gade står for den officielle åbning af det nye trådløse net i Århus på torsdag kl. 13.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere