Programmeringsfejl laver forkerte trækprocenter hos SKAT

7000 danskere får nye forskudsopgørelser.

I dag kan man hente sin forskudsopgørelse hos SKAT, men en programmeringsfejl betyder, at en gruppe danskere vil finde en helt forkert trækprocent på deres opgørelse for 2011.

"Det er en dum fejl, men det kommer ikke til at betyde noget for folks skat. Når vi informerer bredt om fejlen, er det for at undgå bekymring hos borgerne," siger kontorchef Henrik Kähler hos SKAT.

Trækprocenten vil være forkert for cirka 7000 danskere.

En programmeringsfejl
SKATs IT-leverandør, KMD, har selv fundet fejlen, der betyder, at beregningen af skattekortets trækprocent for de berørte borgere er forkert.

"Hvis man er så uheldig at have fået en forkert trækprocent, skal man ikke gøre noget. Vi sørger for, at man får en ny opgørelse med den korrekte trækprocent," forklarer Henrik Kähler.

De danskere, der nu skal vente på en ny opgørelse, er primært folk med en restskat fra 2009 og med en lille lønindkomst. Hvis man tjekker opgørelsen via Skattemappen på skat.dk, bliver der automatisk sendt en ny forskudsopgørelse inden for få dage. Men de nye - og rigtige - forskudsopgørelser sendes også med brevpost til de berørte borgere i næste uge.

Der ligger forskudsopgørelser for 4,7 millioner borgere klar i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere