Danske Kirk telecom vil være verdensleder på WLAN-telefoni

Horsens-firmaet Kirk telecom er allerede verdenskendt for sine DECT-telefoner og satser nu på at blive den førende udbyder af WLAN-håndsæt.

Med en firmahistorie der rækker mere end 100 år tilbage har Kirk telecom været med til flere teknologiske tigerspring. Det nuværende selskab Kirk telecom blev etableret i 1991 og fokuserer i dag udelukkende på trådløs telefoni til professionelle brugere. Horsens-firmaet har medvirket aktivt i udviklingen af DECT-standarden (Digital Enhanced Cordless Telecommunication) for trådløse håndsæt. Med tiden vil DECT blive afløst af en anden trådløs standard, WLAN, som efterhånden har vundet indpas i mange virksomheder. I stedet for at installere to separate radionetværk - et til telefoni og et til datakommunikation - vil de fleste virksomheder fremover kombinere tale og data i samme netværk - og samtidig foretage springet fra almindelig telefoni til ip-samtaler. Det skaber nye udfordringer for Kirk telecom, som er i gang med at udvikle sit første WLAN-håndsæt.

»WLAN er en forholdsvis ny standard og der er flere problemer som skal løses, deriblandt quality-of-service, sikkerhed og batterilevetid. I forhold til DECT-telefoner holder batterierne i WLAN-håndsæt ikke nær så længe. Det kan eksempelvis være et problem på sygehuse, hvor man er afhængig af, at håndsættene skal fungere hele tiden. Det er tekniske udfordringer, som bliver løst hen af vejen. Vi er i gang med at udvikle WLAN-håndsæt og har som mål at blive førende inden for dette område,« siger Tine Svane Hansen, der er marketingchef hos Kirk telecom, til ComON.

Selvom Kirk telecoms trådløse håndsæt ved første øjekast kan ligne mobiltelefoner er der alligevel betydelige forskelle. Håndsættene er udviklet til professionelt brug, og det betyder at de kan holde til at blive tabt på betongulv, og at tasterne er større og placeret med større afstand, så telefonerne eksempelvis kan betjenes komfortabelt med handsker.

Foruden håndsæt fremstiller selskabet også infrastruktur-komponenter til DECT-radionetværk, som repræsenterer næsten halvdelen af det samlede salg.

Kirk telecom har allerede gennem et par år solgt VoIP løsninger og er med WLAN projektet for alvor ved at tage skridtet fra den traditionelle telefoni-verden og over i it-verden. Horsens-firmaet har allerede et stigende salg gennem it-distributører, som stiller nye krav til salg og marketing.

Kirk telecom fremstiller ikke selv omstillingsanlæg til virksomheder, og konkurrerer dermed ikke med sine egne kunder. Virksomheden sælger sine trådløse telefoner både som Kirk brandede produkter, og på OEM-basis til andre producenter som Nortel. Selskabet afsætter i dag sine produkter via distributører og OEM kunder i mere end 50 lande, og eksporterer omkring 95 procent af sin produktion. Alle aktiviterer til den private målgruppe - både trådede telefoner og trådløse telefonløsninger - er lagt i datterselskabet Kirk scantel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere