Mobiltelefonen skal drives af solenergi

Fremover skal mobiltelefonen ikke lades op via stikkontakten. Den skal bare ligge i solen. Tyske Casio vil demonstrere både telefoner og håndholdte, der kører på solenergi.

Tyske forskere arbejder i øjeblikket på at udvikle en ny type kraftceller der kan betyde, at man aldrig mere skal oplade mobiltelefonen. Både Casio og Siemens arbejder på prototyper af mobiltelefoner og håndholdte computere, der kan udnytte de nye kraftceller. Det skriver ZDnet.


Cellerne udvikles ved Department for Energy Technology på Frauenhofer instituttet i Freiburg. Cellerne er af samme type som dem, der sidder i eksempelvis elektriske biler, men de er langt mindre. Cellerne skal have kraft ved hjælp af solenergi.


Hidtil har det ikke kunnet lade sig gøre at skabe solceller der var små nok til at kunne passe i mobiltelefoner og håndholdte computere - og samtidig kunne producere energi nok til at drive en håndholdt computer. Det problem har de tyske forskere løst ved at skabe yderst effektive solceller og ligge cellerne i lag på samme måde som tagplader, for at udbytte pladsen bedst mulig.


Den nye teknologi vil blive vist frem i Hannover, Tyskland, under en messe i næste uge. En håndholdt Casio-computer er til lejligheden blevet udstyret med den nye teknologi.


(Kilde: ZD Net)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Itm8 | IT Relation A/S
    Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere