Rockband: MP3 øger salget af vores musik

Rockbandet Offspring vil forære sit kommende album væk på Nettet. Modsat sit pladeselskab mener bandet, at MP3-filer øger salget af albums.

Stik modsat sit pladeselskab Sony forsvarer det kontroversielle amerikanske rockband Offspring nu MP3 downloads. Sony er blandt de fem store pladeselskaber, der har anlagt sag mod fildelingsprogrammet Napster for at bryde ophavsrettighederne. Alligevel vil Offspring forære sit næste album væk via Nettet.


- Digital download af musik skader ikke CD-salget, siger Offspring’s manager Jim Guerinot ifølge nyhedstjenesten ZDnet.


Offspring’s hitsingle fra 1998 ,'Pretty Fly (For A White Guy)', er blandt de mest populære stykker musik på Napster - og det har ikke påvirket salget af albummet 'Americana' negativt. Derfor tror Offspring på, at Napster er en måde til at promovere sin musik. Samtidig ser Offspring det som en mulighed for at lære mere om sine fans.


Albummet vil blive gjort tilgængelig på bandets hjemmeside i slutningen af oktober, mens den første single fra CD'en, 'Original Prankster', kan downloades fra og med næste fredag.


Sony har forsøgt at forhindre Offspring i at gøre albummet tilgængelig på Nettet, men uden resultat. Sony udtrykker i et skrift bekymring over bandets ide og siger, at de håber på at finde en løsning, der både tilgodeser parternes rettigheder og bibeholder bandets ide.


Læs også:

  • Smashing Pumpkins udsender komplet album på MP3




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere