Facebook går i krig mod Google

Facebook vil overtage Googles trone. Og Google arbejder på Facebook-klon.

Google og Facebook kan for alvor være på vej til at krydse klinger. For hvis vedvarende rygter er sande, så har de to firmaer reelle ønsker om at gnave markedsandele fra hinanden.

Facebook har langsomt sneget sig ind på Googles hjemmebane. Altså søgninger. Det skete med lanceringen af Facebook Open Graph Search. Facebook vil ikke lave en algoritme, der kan overgå Googles, men Facebook kan i stedet lave en søgemaskine, der bruger Facebook-brugere til at finde det mest relevante indhold.

Hjemmesiden AllFacebook har for eksempel lagt mærke til, at der i nogle tilfælde dukker resultater op i Facebook-søgninger, som slet ikke ligger på Facebook. De dukker alene op blandt søgeresultaterne, fordi tilpas mange personer har klikket "ja" til, at de synes om en hjemmeside, artikel eller noget andet web-indhold, hvor Facebooks ”Synes om”-knap er indlejret.

Selv om Facebooks menneskelige redigerede kan konkurrere med Google på nogle fronter, så halter Facebooks erfaringer også på det område.

Facebooks søgeresultater er langt fra overskuelige og simple at læse. Det er et område, som Bing, Google og Yahoo gennem mange år har forfinet. Så der skal tænkes i nye baner, hvis Facebook vil skube til markedsandelene på søgemarkedet.

Som SearchEngineLand skriver:

“Hvis Facebook mener, at de med det her erklærer krig mod Google, så svarer det til, at de har sat en jolle i søen, der skal kæmpe mod Googles armada”.

Google kan også
Mens Facebook forsøger at opsnappe nogle af Googles markedsandele, så er Google på vej til at æde sig ind på Facebooks territorium.

Aktuelle rygter siger, at vi snart skal til at bruge en tjeneste ved navn Google Me. Ifølge jungletrommerne, så er Google Me en direkte konkurrent til Facebook. Altså et socialt netværk. Google har allerede erfaringer på området via Orkut, der dog primært bruges i Sydamerika.

Google har ikke bekræftet den nye tjeneste, men en tidligere chef hos Facebook er overbevist om, at der er noget om snakken. I et spørgeforum har han samlet sin viden og gætterier om Googles planer.

“Google har indset, at Buzz ikke var nok, og at de er nødt til at bygge socialt netværk i fuld størrelse og med mange flere funktioner. De bruger helt sikkert Facebook som skabelon. De har nok troet, at Facebook med tiden ville miste sin popularitet, og at Facebook aldrig ville blive en konkurrent, men Facebooks fremgang er ikke stoppet, og nu er de blevet bange,” skriver den tidligere Facebook-chef Adam D'Angelo.

Hvis Facebook omvendt skal begynde at frygte Googles modoffensiv, så skal Google-udviklerne præsentere nogle gennemarbejdede tjenester, for det er ikke nogen hemmelighed, at ingen af firmaets tidligere sociale tjenester, Buzz, Google Wave og Orkut, er på vej mod verdensdominans.
Men Facebook bliver nødt til at tage notits af den mulige udfordring fra Google. De hundrede millioner af nuværende Gmail-brugere er en skræmmende står brugermasse, som kan blive Google Me-brugere fra dag ét.

Facebook har cirka 400 millioner brugere.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere