Producent: DAB er ikke forældet

Radioproducenten Pure afviser på det kraftigste at DAB-teknologien er forældet.

I denne uge rettede DR's Stig Hartvig Nielsen en bredside mod den digitale radioteknologi DAB, som ellers blev valgt som ny standard for digital radio i Danmark helt tilbage i 2000. Men Stig Hartvig Nielsen mener at politikerne har været for hurtigt ude og betegner teknologien som forældet.

Det afvises ikke overraskende af en af de førende producenter af DAB-radioer, Pure, som henviser til at mere end 30 lande nu har indført DAB.

David Harold fra Pure mener at DAB har mange fordele i forhold til andre standarder som HD Radio, der bruges i USA.

»HD Radio er en metode til at transmittere digital radio og analoge radio signaler samtidig på samme frekvens - digital information tilføjes til et normalt AM eller FM signal. Teknisk set er det en meget ringere løsning end DAB, fordi der opstår større interferens med stationer på andre kanaler. De høje licensomkostninger gør at HD Radio er meget dyrt at implementere,« siger David Harold.

Han henviser til, at DAB er en åben standard, mens HD Radio er en lukket leverandørejet teknologi. I Japan har man valgt en helt anden standard, ISDB-T, der også bruges til mobil video, mens lande som Frankrig halter bagefter, fordi man har implementeret en mindre robust version af DAB.

»Flere end 30 lande og over 475 millioner mennesker verden rundt kan nu modtage næsten 800 forskellige DAB-tjenester og tallene ændrer sig hurtigt efterhånden som der udstedes flere licenser og flere lande vælger at satse på DAB som radioens fremtid. Det er langt fra forældet!« siger David Harold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere