Dyre mobiltelefoner skuffer

De dyreste mobiltelefoner på markedet skuffer i en ny test fra Forbrugerstyrelsen.

Forbrugerstyrelsen har testet en stribe nye mobiltelefoner og konstaterer, at der mangler sammenhæng mellem pris og kvalitet. Faktisk kan en billig mobiltelefon til mindre end 1.000 kroner være lige så god som de helt dyre modeller til 5-6.000 kroner. Selvom telefonerne indeholder mange smarte funktioner er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at kvaliteten er i orden.

»Der er to telefoner i denne test der skuffer, det er de to dyreste modeller Nokia 9500 Communicator og Nokia 8800 som begge er meget dyre, men alligevel placeret i den dårlige ende. De har begge nogle specielle features som gør dem særdeles interessante for hvert sit publikum, men til denne pris burde man kunne forvente en gennemført kvalitet, hvilket ikke er tilfældet,« siger testingeniør John Møller.

Næsten alle nyere telefoner har i dag et kamera, men køberne skal ikke forvente, at de kan måle sig med rigtige digitalkameraer, mener Forbrugerstyrelsen.

»Selvom kameraerne i mobiltelefoner bliver bedre og bedre, er kvaliteten stadig ikke sammenlignelig med den kvalitet, vi kender fra de bedre digitalkamerarer,« siger John Møller.

Han har også testet de indbyggede musikafspillere og mener, at de generelt ikke er særlig brugbare. Sony Ericsson W800i og Motorola ROKR E1 får dog pæne ord med på vejen. Motorolas mobiltelefon får ros for sit menusystem og muligheden for at afspille iTunes-musik. Den klarer sig også godt når det gælder basale telefon-funktioner, brugervenlighed og batteri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere