JMI-selskab: Der er liv efter Stein Bagger

Trods finanskrise, Stein Bagger-skandale og en tvivlsomt renomme som en del af Asger Jensbys JMI-imperium er it-forhandleren Datacompagniet igen begyndt at tjene penge.

Ti måneder efter at direktør Jesper Deleuran købte it-forhandleren Datacompagniet ud af Asger Jensbys JMI-Invest er firmaet igen begyndt at tjene penge trods stramme kreditter og et anstrengt marked for it-ydelser.

Sidste år kom Datacompagniet samlet ud med et massivt underskud på 11,8 millioner kroner før skat. Det betød, at det i forvejen ubehagelige 2,8 millioner kroner store minus på egenkapitalen trods en aktieemission svulmede op til 11,2 millioner kroner. Allerede i oktober solgte Asger Jensby derfor selskabet til Jesper Deleuran, som bortset fra et års pause i 2007-2008 har siddet i direktionen siden 2000.

Siden frasalget har Deleuran formået at vende situationen i Datacompagniet, så der i juni måned var et plus på bundlinien efter et minus på knap to millioner i perioden fra januar til maj.

Det er sket selvom Datacompegniet kort efter overtagelsen blev slået i hartkorn med resten af JMI-koncernen , da IT-Factory-skandalen rullede sig ud i december. Inden for et døgn blev selskabets kredit lukket. Alligevel ser Deleuran i dag optimistisk på fremtiden:

»Det har været en af de værste perioder, jeg har oplevet. Det har været en hård omgang, men det har vist sig at bære frugt. Siden oktober har vi gnavet af på vores driftsunderskud, og i juni havde vi for første gang et positivt regnskab,« siger Jesper Deleuran, som forventer, at Datacompagniet kommer ud af 2009 med et underskud på 1,8 millioner kroner.

Siden overtagelsen i oktober er der skåret betragteligt i medarbejderstaben, så der i dag kun er 12 ud af oprindeligt cirka 20 ansatte tilbage i selskabet.

»Vi har en megen erfaren medarbejderskare med masser af kompetencer, og vi forventer at rekruttere nye kollegaer igen i oktober 2009 samt i januar 2010 for at sikre vores udviklingsplaner,« siger Jesper Deleuran.

Datacompagniet leverer løsninger og konsulentydelser til kunder i Danmark, Norge og Sverige med produkter fra fortrinsvis Microsoft, HP og Citrix.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Studentermedhjælper til Toldområdet i stor IT-styrelse

Politiets Efterretningstjeneste

Udviklingsorienteret Service Level Manager til PET

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Junior Softwareudvikler til ejendomsvurderinger - Lyngby
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere