Thomson kan redde Microsoft og Time Warner

Den franske elektronik-virksomhed Thomson ventes at overtage en tredjedel af selskabet ContentGuard og redder dermed Microsofts planer for et indtog på markedet for Digital Rights Management (DRM).

I august indledte EU-Kommissionen en undersøgelse af Microsoft og Time Warners overtagelse af det amerikanske selskab ContentGuard. Kommissionen frygter, at Microsoft er ved at opnå en dominerende position på markedet for Digital Rights Management (DRM). Men nu ser det ud til, at Microsoft og Time Warner får hjælp fra en uventet kant.

Den franske producent Thomson er parat til at overtage en tredjedel af ContentGuard, mens Microsoft og Time Warner hver beholder henholdsvis en tredjedel af selskabet.

Balancen mellem de tre ejere skal overbevise EU-Kommissionen om, at Microsoft og Time Warner ikke får en monopol-lignende position på markedet.

Det tidligere Xerox-ejede ContentGuard udvikler programmer som beskytter film og musik mod piratkopiering. Blandt kunderne er den japanske Sony-koncern. Microsoft og Time Warner har købt selskabet i forsøget på at etablere en fælles branchestandard for DRM.

Selvom DRM-teknologien i dag fortrinsvis bruges til at beskytte digitalt indhold mod piratkopiering, er perspektivet meget bredere. Det ventes at DRM i stigende grad vil blive brugt i forbindelse med udveksling af alle slags dokumenter, hvor man ønsker at kontrollere, hvilke muligheder modtageren har for at kopiere, videresende eller redigere indholdet.

EU-Kommissionen skal senest den 6. januar næste år træffe sin afgørelse i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere