Videoafhøringer erstatter fangetransport til retssalene

Justitsministeren er på vej med et lovforslag som skal udvide mulighederne for bruge videokonferencer i de danske retssale.

I det sidste år har flere danske byretter testet videokonferenceudstyr til afhøring af vidner, og nu lægger Justitsministeriet op til, at mulighederne for at bruge videokonferencer i retssalene skal udvides. Den nye teknologi betyder, at advokater og vidner ikke længere skal rejse så langt for at medvirke i retssager.

Justitsminister Brian Mikkelsen skriver i et svar til Peter Skaarup (DF), at han forventer at kunne fremsætte et forslag til foråret om en ændring af retsplejeloven, hvorefter retterne fremover efter en konkret vurdering skal kunne bestemme, at fristforlængelse af arrestanter skal ske ved videofremstilling.

Det tekniske udstyr skal afprøves i en udvalgt politikreds for bl.a. at kunne skønne mere præcist over, hvor ofte udstyret kan anvendes i praksis, og hvor mange ressourcer, der vil kunne frigøres i en senere landsdækkende ordning.

»Jeg er generelt stor tilhænger af, at der anvendes ny teknologi ved retterne. Det gælder både videoteknologi og anden informationsteknologi, som kan medvirke til at lette retssagsbehandlingen og nedbringe sagsbehandlingstiderne,« skriver Brian Mikkelsen.

Han tilføjer, at at Domstolsstyrelsen i begyndelsen af det nye år forventer at kunne fremlægge en revideret plan for domstolenes it-moderniseringsprojekt, som er blevet forsinket, efter man var nødt til at afbryde samarbejdet med leverandøren af det nye civil/straffesystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere