Kæde-SMS rammer uskyldig dansker

En to år gammel kæde-sms med en falsk advarsel om at et bestemt dansk mobilnummer er atter kommet i cirkulation. Nummerets ejermand bliver bombarderet med henvendelser fra folk, der vil høre om det kan passe, at de ikke skal ringe til nummeret.

»Advar ALLE du kender mod at svare på sms fra XX XX XX XX...og XX XX XX XX. Det kan koste dig 2500 kr. Det er lige sagt i P3. Send videre.«

Sådan lyder teksten på en SMS, som tilsyneladende florerer på danske mobiler. En nærmere efterforskning viser dog, at advarslen er fup, og at den har været det i årevis.

De to helt almindelige numre, som kæde-sms'en advarer mod, kan ikke bruges til overtakserede betalingsydelser af nogen art. Ejermanden af det ene nummer, en mand ved navn Christian fra Københavsområdet, var ikke selv hjemme, da ComON ringede, men ifølge hans kone er nummeret blevet kimet ned før og bliver det nu igen.

»Det har stået på i flere år og kommer i bølger. Så ringer folk konstant til mobilen for at spørge, hvorfor de ikke må sende en SMS til vores nummer,« siger Christians kone, som ikke ønsker at identificere sig yderligere.

Hun forklarer, at den uheldige gemal har valgt at beholde nummeret, fordi det er meget nemt at huske. Telefonen er mestendels slukket, mens kæde-SMS'en er i cirkulation.

Ifølge sin kone har Christian ingen fjender, der kunne tænkes at genere ham med kæde-advarslen, og han er heller ikke beskæftiget med et job, hvor folk ville finde anledning til at genere ham privat.

»Jeg vil gerne opfordre alle, der gider lytte, til ikke at ringe eller sende SMS til Christians mobil, hvis det blot er for at checke op på kæde-advarslen,« lyder det fra Christians kone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere