Får erstatning for sexchikane via e-mail

En dansk kvinde har fået udbetalt 25.000 kroner i erstatning for sexchikane, fordi en kollega sendte anstødelige beskeder til kvinden via e-mail.

En dansk kvinde har fået tilkendt en erstatning på 25.000 danske kroner i den første sag om sexchikane via e-mail. Kvinden blev igennem længere tid generet af en ukendt mand, der sendte kærlighedsbreve - og med tiden - seksuelt truende breve via e-mail. Det skriver Jydske Vestkysten.


Den kærlighedssyge mand viste sig at være en kollega på kvindens arbejdsplads. Kvinden forlod arbejdspladsen og sagsøgte sin tidligere kollega, der indgik forlig om en erstatning på 25.000 kroner. Manden blev fyret fra sin arbejdsplads.


Ifølge kvindens advokat, Peter Breum, er det ikke sidste gang vi ser sådan en sag.


- Der er ingen tvivl om, at vi kun har set en brøkdel af alle sexchikane-sagerne. Med den nye elektroniske kommunikation, står vi med et problem, som vil vokse, siger Peter Breum til avisen.


Han mener, at man på de enkelte arbejdspladser og virksomheder bør lave en konkret poltik, som giver klare retningslinier for hvordan man kommunikerer med hinanden via e-mail.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere