Orange i Danmark i økonomisk krise

Teleselskabet Orange's danske afdeling er i akut pengemangel. Selskabet fik et underskud på over en milliard i 2001, mens egenkapitalen udgør minus to milliarder. Nu råber revisionen: Vagt i gevær.

Teleselskabets omsætning i Danmark blev 1,4 milliarder kroner, hvilket er mere end i 2000, hvor Orange Danmark omsatte for 1,2 milliarder kroner. Til gengæld er driftsresultatet ikke blevet bedre. Selskabet tabte, ifølge Computerworld Online, 803 millioner kroner på driften, mens det samlede tab forløb sig til lidt over en milliard. Sidste år tabte selskabet 920 millioner kroner i Danmark.

Selskabet har behov for et milliard-tilskud fra det franske moderselskab. Penge som endnu ikke er bevilget. Derfor er selskabets eksistens i Danmark truet.

Revisiorerne påpeger, at regnskabet ikke er aflagt i overensstemmelse med lovgivningen. Det skyldes, at selskabet har aflagt regnskabet ud fra forventning om at fortsætte forretningen som normalt, men kan i regnskabet ikke dokumentere, at der er penge til driften efter august 2002.

De samme forbehold har halvdelen af bestyrelsen taget.

Oranges administrerende direktør i Danmark, Monique Moullé Zetterström afviser dog, at selskabet er i fare for at dreje nøglen om.

- Der er absolut ingen fare for en konkurs. Vi har penge nok til at fortsætte vores aktiviteter, siger Monique Moullé Zetterström til Computerworld Online.




IT-JOB

Netcompany A/S

IT Consultant

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

IT & Co ApS

IT-tekniker

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere