Ekspert: Økonomistyrelsen skal slippe SLS

Økonomistyrelsen bør lægge ansvaret for udviklingen af Statens Lønsystem fra sig. Det vil gøre det nemmere for styrelsen at stille krav og gøre det nemmere for brugerne at blive hørt, mener en it-ekspert.

Økonomistyrelsen fungerer som en prop i den fortsatte udvikling af Statens Lønsystem (SLS). Det mener lektor på datalogisk institut ved Københavns Universitet, Erik Frøkjær, der kraftigt opfordrer styrelsen til at skille sig af med ansvaret for udviklingen af SLS.

»I dag er de både den styrende, godkendende og kravstillende part i sagen, og det er et særdeles uhensigtsmæssigt sammensurium af magtens treenighed,« siger Erik Frøkjær, der har fulgt udviklingen af statslige it-systemer i mere end 20 år.

Han mener, at Økonomistyrelsen øjeblikkeligt skal overlade den daglige styring til CSC, som i forvejen står for meget af udviklingen og den daglige drift, og så kun koncentrere sig om at godkende og stille krav til CSC's arbejde.

»Nu er det et stort misk-mask af uansvarlighed. Man skulle skynde sig at få bragt CSC's know-how i spil. På den måde slipper Økonomistyrelsen for presset fra brugerne i de øvrige offentlige myndigheder om nye funktionaliteter, og de får lettere ved at styre projektet og stille krav, når de har en leverandør at stille til ansvar i stedet for dem selv,« siger Erik Frøkjær.

Samtidig vil det gøre hverdagen lettere for både CSC og de daglige brugere i lønkontorerne rundt omkring i staten.

»Det vil frigøre CSC til et tættere samarbejde med de konkrete brugere af systemet. Økonomistyrelsen er i dag et forsinkende led, som besværliggører kommunikationen mellem brugerne og udviklerne af systemet,« fastslår Erik Frøkjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere