Sprite fik reklamepris for falske dating-sider

Viral-lignende markedsføring på internettet skaffede i går Coca Cola tre af otte priser ved Danish Internet Awards.

Promoveringen af sukkerfri sodavand med sloganet "No Sugar. No Bulls..t", blev i går aftes tildelt prisen som årets bedste reklamekampagne på internettet ved DIA08 - Danish Internet Awards.

Læskedrikfirmaet bag Sprite havde koncentreret sin reklameindsats omkring kontakt-steder som Arto og dating.dk. I bannerannoncer kunne folk se dating-profiler for smukke mennesker, som ved nærmere museklik blev "afsløret" som uattraktive og usexede. Budskabet var, at dating-verdenens små falsknerier ikke berører den sukkerfrie læskedrik Sprite, som tværimod er et "ærligt" produkt.

Når brugerne klikkede sig videre, havnede de på falske datingprofiler, som reklamebureauet i nogle tilfælde havde bemandet med rigtige mennesker, der indlod sig på chat med besøgende og således fik firmaets budskaber spredt med maksimal kraft.

Det virkede så godt, at flere af reklamebureauets medarbejdere takket være kampagnen ligefrem blev personlige venner med de dating-interesserede besøgende, som lod sig lokke af reklamerne, fremgår det af et oplæg i forbindelse med prisnomineringen.

Sprite-kampagnen kan ses her.

Blandt de andre meget kreative mennesker i reklamebranchen, som blev prisbelønnet ved gårsdagens festivitas, var skaberne af internet-butikken Wuptis kampagner. Wupti.com vandt prisen for bedste søgeord, mens DR Medielicens vandt prisen for bedste kampagnesite.

Vinderkampagnerne blev udpeget af en jury, der havde måttet vælge mellem 170 indstillede internetkampagner, der tidligere i rå blev indskrænket til 39 nomineringer.

DIA08 er arrangeret af Foreningen af Danske InternetMedier (FDIM) i samarbejde med Huset Markedsføring. Det er femte gang at årets bedste internetkampagner kåres ved DIA.

Læs mere om de andre vindere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere