Internethandel skaber mandefald på arbejdspladsen

Mange pjækker fra arbejdet for at være hjemme, når deres køb fra netbutikker dukker op.

Det er nemt og bekvemt at handle på nettet. Men hvis man ikke er hjemme, når pakken kommer, så forsvinder lidt at det smarte.

Faktisk kan pakke-bøvlet være årsag til store samfundsøkonomiske tab, mener prisportalen Kelkoo.

En engelsk undersøgelse peger på, at mange briter tager fri fra arbejde og bliver hjemme for at tage i mod pakker.

Det er Kelkoo, der har spurgt 13.000 brugere på sin engelske prisportal. 45 procent svarede, at de havde taget fri for at modtage en pakke i hjemmet.

Af de 45 procent svarede 20 procent, at de rent faktisk havde løjet for at være hjemme, når den ventede pakke skulle dukke op. Kvindernes yndlings undskyldninger var, at de skulle til læge eller at de havde personlige problemer. De fleste mænd brugte den mere tågede beskrivelse, og anførte fraværet som 'hjemmearbejde'.

»Når man omregner denne ventetid til kroner og ører, er det jo sådan set svimlende beløb i tabt arbejdsfortjeneste, som vi taler om årligt,« siger Bo Jensen direktør for Kelkoo i Danmark til DR.

Tidsspildet bliver nemlig forværret af, at mange leverancer går galt, hvis buddet for eksempel ikke kommer på det aftale tidspunkt. 81 procent, af dem der tager fri, har ventet forgæves.

Verdens næststørste pc-producent, Dell, der i mange år har været indbegrebet af internethandel, må formentlig tage en del af æren for det fraværd, danskerne måtte have.

Selskabets leveringsbetingelser dikterer, at man må være hjemme i tidsrummet 8:00 om morgenen til klokken 16:00 om eftermiddagen for at kunne modtage sin Dell-vare fra det transportfirma, Dell har aftale med.

Det er ikke muligt at få angivet nærmere ankomsttidspunkt for leverancen og man kan heller ikke få en telefonopringning fra vognmanden, når vedkommende er i nærheden af ens bopæl. Hvis vognmand og kunde skulle gå fejl af hinanden, må der aftales en ny leveringsdag, hvor man atter skal være til stede hele dagen.

En forespørgsel hos Dells transportpartner Schenker viser, at den manglende mobiletelefon-kontakt med vognmanden skyldes sparehensyn, idet Dell ikke ønsker at betale for vognmandens telefonsamtaler.

Dell Danmark oplyser, at folk, der ikke er i stand til at tage en fridag for at modtage Dell-pakker, kan få tilbudt aftenlevering.

Generelt kunne onlinebutikker og deres kunder få stor gavn af en større fleksibilitet:

»Det er vores helt klare opfattelse, at onlinebutikker har meget at vinde ved at tilbyde en mere fleksibel levering,« siger Bo Jensen fra Kelkoo Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere