Bluetel-medarbejdere: Vi blev truet til at svindle

Yderligere fire ansatte fra Bluetel har fået dom for svindel med reparation af mobiltelefoner. I retten kom det frem, at ledelsen truede med fyring, hvis medarbejderne ikke makkede ret.

Mandag begyndte en retssag mod seks tidligere medarbejdere fra Bluetel ved retten i Herning. Alle seks havde tilstået at have udarbejdet fiktive regninger, men samtidigt skød de ansvaret over på Blutels ledelse. Det skriver Herning Folkeblad i dag.

»Vi fik påbuddet fra Herning om, at vi skulle lave fiktive reperationer. Hvis vi ikke kunne finde ud af det, så måtte vi finde andet arbejde«. Sådan lød nogle af beskyldningerne fra de tidligere medarbejdere.

Svindel i Bluetel blev opdaget af Nokia, der undrede sig over, at en enkelt Bluetel medarbejder kunne klare 29 reperationer i timen. Mistanken førte til en ransagning af Bluetel butikker i Danmark og Tyskland, og siden er flere medarbejdere fra virksomheden blevet dømt for svindel med regninger.

De seks tiltalte oplyste, at det var ledelsen, der gav direkte order til, at der blev udarbejdet falske reperationssager på mobiltelefoner og de fiktive regninger blev sendt til Nokia.

Medarbejderne beskrev i retten, hvordan ledelsen sendte lister rundt med serienumre på mobiltelefoner, som medarbejderne skulle opfinde reperationer til. Svindlen foregik især sidst på måneden, når der manglede omsætning for at opfylde budgetterne.

De seks tiltalte har tilstået at have udarbejdet knap 1000 falske reperationer, der har kostet Nokia godt 200.000 kroner. Retten i Herning idømte fire af de tidligere medarbejdere mellem 30 og 40 dages fængsel.

De sidste to medarbejdere får først deres dom senere, da retten endnu ikke har fuldt overblik over omfanget af deres bedrageri.

Bluetels stifter og administrerende direktør Johannes Hareskov Jensen blev nævnt flere gange i forbindelse med de seks vidneudsagn. De fleste angav dog, at det var andre i ledelsen, der førte an i svindlen, men det stod klart, at direktøren havde fuld kendskab til svindlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere