Microsoft i kovending: åbner for kode

Microsoft har besluttet at offentliggøre 30.000 sider med dokumentation og kodeoplysninger for sine kerneprodukter.

Konkurrenter, udviklere og alle og enhver med interesse for sagen kan nu få adgang til en lang række Microsofts koder, kerneteknologier og produkt-oplysninger, som selskabet hidtil har beskyttet nidkært.

Det meddelte topchef Steve Ballmer på en verdensomspændende telekonference holdt torsdag eftermiddag.

»Interoperabilitet« er det store ord i denne sammenhæng. Det betyder i den ideelle verden, at data, der hidtil har været bundet på Microsofts proprietære platforme, nu skal kunne porteres problemefrit til og fra andre platforme. Tilsyneladende er den nye åbenhed også en meget praktisk åbenhed, som vil blive anvendlig i en lang række sammenhænge. Eksempelvis betyder skiftet, at hele dot.net framework-protekollen bliver offentliggjort

Det store skifte i retning af åbne data berører primært selskabets "high volume produkter": ´Word, Excel, Powerpoint etc. Her vil Microsoft nu gøre koden så åben, at konkurrerende platforme langt lettere vil kunne bringes til at fungere sammen med Microsoft.

Det er især krav fra EU-Kommissionen, der har fået Microsoft til at lægge strategien om, erkendte selskabets topledelse på telekonferencen.

Skiftet betyder ikke, at Microsoft nu har besluttet sig at blive en open source-virksomhed, men faktisk er det et lille skridt i den retning.

»Vi annoncerer ingen ændringer i vores håndtering af intellectual property rights, men vi tager en del af vores patentrettigheder og skræller dem bort. Resultatet er, at open source udviklere ikke længere skal bekymre sig om patentrettigheder i forbindelse med Microsoft,« lød det blandt andet fra Steve Ballmer og Microsofts chief software architect Ray Ozzie.

Læs Microsofts egen pressemeddelelse om kovendingen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere