Stadig ingen EU-enighed om roamingpriser

EU's indgreb mod de høje roamingpriser er stadig ikke på plads. EU-parlamentet og regeringerne kan ikke nå til enighed om de nye regler for mobiltakster.

EU er på vej med et indgreb mod de høje priser ved brug af mobiltelefoner i udlandet, men EU-parlamentet og medlemslandenes regeringer kan ikke blive enige om grænsen for, hvor meget mobilkunderne skal betale. En forhandlingsrunde onsdag i Bruxelles sluttede uden resultat.

Parlamentet har foreslået et loft for roamingpriser ved mobiltelefoni i udlandet på 0,40 euro (omkring tre kroner) i minuttet for udgående opkald og 0,15 euro (lidt over en krone) for indkommende opkald. EU-regeringen mener at grænsen bør ligge på 0,60 euro.

Til gengæld er det lykkes at nå til enighed om en opt-in-model, som betyder at nogle kundegrupper selv skal tilmelde sig for at få glæde af de nye lave takster.

Forhandlingerne ventes at fortsætte i morgen og den endelige aftale skal være på plads i denne måned, hvis de nye regler skal træde i kraft inden sommerferien. Netop sommerperioden har stor betydning for mobilbranchen, som tjener milliarder på dyre udlandsopkald med mobiltelefoner i rejsesæsonen.

Parlamentet og EU-kommissær Viviane Reding mener, at de nye takster skal træde i kraft inden sommerperioden, mens flere EU-stater ønsker, at prisændringerne først skal gælde senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere