Gordon Moore: Moore's Lov holder ikke

Intels grundlægger, Gordon Moore, der også er kendt som manden, der formulerede Moore's Lov, er klar til at revidere sin nu 35 år gamle lov.

Gordon Moore er Intels grundlægger og ophavsmanden til den kendte Moore's Lov fra 1965, der forudsiger, at antallet af transistorer i en chip vil fordobles hver attende måned.

Loven har holdt stik siden, men i et interview med IDG News i anledning af Intels 35 års jubilæum siger Moore, at loven må revideres.

Så sent som i februar i år, udtalte Moore på en konference for verdenseliten inden for design og udvikling af mikroprocessorer, at loven ville holde mindst 10 år endnu.

»Ingen fysisk kvantitet kan fortsætte med at forandre sig eksponentielt i al evighed. Alligevel ser jeg ingen umiddelbare forhindringer de næste ti år,« udtalte Moore i februar.

Moore ønskede dog ikke at udtale sig om udviklingen længere frem i tiden i den anledning. Nu er han til gengæld mere åben om sine fremtidsvisioner.

Spurgt direkte i et interview med en journalist fra IDG New om, hvor længe loven vil holde, svarer Moore: »Jeg tror, vi har 2 eller 3 generationer endnu, hvor vi bevæger os i samme retning. Derefter må vi ændre sti.«

Det, som har opfyldt loven, siden den blev formuleret i 1965, er muligheden for at gøre tingene stadig mindre. Det fakta, at materialerne nu er lavet af atomer, er en begrænsning i den retning.

Moore forestiller sig, at loven muligvis kan opretholdes, hvis den revideres til at antallet af transistorer i en chip vil fordobles hvert 4. år, og ved at hver chip bliver større rent fysisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere