Artikel top billede

Streaming: Endelig nyt om dybt original serie

Efter snart tre års ventetid får vi endelig at vide, hvad der sker efter første sæsons rasende spændende cliffhanger i Severance; en knivskarp satire over det meningsløse arbejdsliv.

Det lyder måske som en drøm at stemple ud fra jobbet og øjeblikkeligt glemme alt – absolut alt! – der er sket på kontoret. Inklusive sarkastiske og excentriske kolleger eller de krævende chefer.

Og tænk, hvis man kunne slippe helt for mails eller hasteopgaver i weekenden eller nagende tanker om besværlige opgaver.

Når man møder ind på kontoret, ved man tilsvarende intet om, hvad der sker i livet udenfor arbejdstiden. Man aner vitterligt ikke, om man har en familie, masser af trælse beskeder på Aula eller om hunden lige er kradset af.

Sådan er det for Mark, hovedpersonen i Severance. Han er endda nabo med sin chef, men har ingen anelse om, at de to også render op og ned ad hinanden otte timer hver dag. En lille chip i hans hoved sørger nemlig for at holde tingene adskilt.

Drama/sci-fi serien har levet en nichetilværelse siden premieren i 2022. For Severance er – trods virkeligt gode anmeldelser og tårnhøj IMDb-rating – nærmest ukendt i brede kredse.

Hvilket måske er forklaringen på, at der skulle gå tre lange år før Apple endelig fik snøvlet sig sammen til at sende sæson to på gaden.

Det sker så trods alt endelig til januar.

Det er ikke kun en god nyhed, fordi niende og sidste afsnit af første sæson sluttede med en gedigen cliffhanger – og mange seere med rette har været bekymrede for, om der mon nogensinde kom en fortsættelse.

Men også fordi Severance både er en af de mest originale serier, som har haft premiere de seneste mange år og samtidig er både spændende og underholdende.

For der er naturligvis en hage ved den noget aparte arbejdsdag hos det kæmpestore og gådefulde firma Lumon Industries, hvor serien primært foregår.

For eksempel har ”arbejdsudgaven” af Mark og hans tre kolleger aldrig fri; de er jo kun bevidste i den tid, de opholder sig på kontoret.

Samtidig skal de døje med en humørsyg chef, en rablende selvfed og overgearet mellemleder samt formålsløse arbejdsopgaver.

Dertil kommer en ulideligt messiansk virksomhedskultur, vilkårlige regler, et omfattende bureaukrati samt konstant risiko for at blive udsat for holdningskorrigerende tiltag.

Severance er en knivskarp og vildt fascinerende satire over moderne corporate religion, gennemført meningsløshed og jagten på den perfekte balance mellem arbejdsliv og fritid.

Den kører også et fint dobbeltspil mellem hovedrollernes arbejdsliv og deres – i hvert fald i princippet – fuldkommen separate privatliv.

Den er tillige ekstremt velspillet og med solide kræfter på rollelisten, heriblandt Adam Scott (Parks and Recreation), John Turturro, Patricia Arquette og Christopher Walken.

Der er altså mange gode grunde til at glæde sig til januar og sæson to af Severance.

Uanset om man allerede er bekendt med den syrede hverdag på kontoret hos Lumon Industries eller stadig har de første ni afsnit til gode.

Læg eventuelt ud med at tage et kig på traileren her.

Titel: Severance / Første sæson (ni afsnit) kan streames på Apple TV+, sæson 2 har premiere til januar