EDS ville politianmelde Asger Jensby

IT firmaet EDS var i 2002 tæt på at politianmelde Asger Jensby, der var direktør i firmaet. I stedet nøjedes de med at fyre ham på stedet. Jensby havde givet sit eget selskab, IT Factory, millionordrer i EDS.

En af de mest inkriminerende anklager mod Asger Jensby inden IT Factorys konkurs, var, at han som direktør for it-firmaet EDS placerede millionordrer i IT Factory, som han selv var medejer af.

Nu har DR fået historien bekræftet af tre kilder, der var tæt på begivenhederne. De fortæller, at EDS var meget tæt på at politianmelde Asger Jensby. I stedet nøjedes koncernen med at fyre ham efter en timelang afhøring i det amerikanske hovedsæde.

De licencer som Asger Jensby købte af sit og Stein Baggers firma var værdiløse. EDS overvejede længe at politianmelde Asger Jensby på grund af de ulovlige transaktioner.

Det er velkendt, at Jensby gav IT Factory ordrer som direktør for EDS. Men inden skandalen overså de fleste en pressemedelelse fra 2002, hvor IT Factory offentliggør, at Asger Jensby går ind i virksomheden som investor. To dage senere fik han jobbet i EDS. Blogeren Dorte Toft overså dog ikke pressemedelelsen. Da hun inden skandalen konfronterede Jensby med oplysningerne, svarede han:

"Jeg havde bare fået tilbud om at investere 500.000 kroner i IT Factory," sagde han underforstået, at han ikke nåede at investere pengene inden han blev direktør.

Til gengæld ville han ikke komme for sent til IT Factory toget, da han så blev EDS direktør. En af hans første handlinger var at placere en ordre hos Stein Bagger til ni millioner kroner.

Udover at købe værdiløse licencer hos IT Factory indgik han også et sponsorat af cykelholdet Team Fakta, der skiftede navn til Fakta EDS. Den aftale var den amerikanske ledelse yderst mellemfornøjede over, at han havde indgået uden mandat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere