HP anklager firmaer for navnemisbrug

HP overvejer at går rettens vej for at standse fup-firmaer, der udlover falske præmier og sælger blæk under dække af at samarbejde med HP. Det skriver Erhvervsbladet i dag.

Hos HP må man i disse dage afvise flere kunder, der ringer og spørger hvornår de får tilsendt den PDA. Kunderne er nemlig blevet snydt af telefonsælgere, der påstår, at de ringer på vegne af HP.

Ifølge HPs direktør for printdivisionen, Michael Bjerregaard, er det bedrageri ved højlys dag.

Han fortæller til Ervhervsbladet, at HP over at tage retlige skridt for at stoppe de firmaer, der svigagtigt påstår, at de ringer på vegne af HP.

HPs kommunikationschef, Henrik Kirkeskov bekræfter overfor CRN, at HP føler sig groft generet af svindlerne.

»Det har et stort omfang. Vi bliver ringet op af rigtig mange mennesker, som spørger efter, hvor deres præmier er blevet af,« siger Kirkeskov.

Kunderne lokkes af fupsælgerne - under dække af at de har vundet en præmie fra HP - til at give oplysninger om deres virksomhed, som efterfølgende bliver brugt til at sende tilbud på billige forbrugsstoffer. Også her under dække af falske oplysninger.

»Fupfirmaerne fortæller at kunderne, at de kan sælge dem helt nye blækpatroner, som HP angiveligt netop har sendt på markedet, med dobbelt så stor kapacitet, som dem HP selv sælger i Danmark. Men det passer ikke. I sidste ende får kunderne bare almindelige patroner tilsendt,« siger Kirkeskov..

HPs kunder har navngivet tre firmanavne, som fupsælgerne har benyttet sig af: Det er International Office Supplies, Dansk Kontorforsyning og EOS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere