Brændselsceller kommer i 2004

Toshiba og NEC vil allerede til næste år lancere de første bærbare computere med brændselsceller.

Batteriet er det største problem i alle former for mobil elektronik - lige fra mobiltelefoner og pda'er til bærbare computere. Brændselsceller er en af de mest lovende teknologier, som kan løse dette problem - men forskningen er endnu ikke nået til det punkt, hvor de første produkter kan sendes på området.

Men det varer ikke længe. Toshiba og NEC har annonceret, at de første bærbare computere med brændselsceller kommer allerede til næste år. Casio, Sony, Hitachi og Samsung arbejder med lignende produkter.

Brændselsceller vinder energi gennem kontrolleret "forbrændning" af et brændstof. Normalt anvendes en blanding med methanol; affaldsproduktet er almindeligt vand.

De nuværende prototyper fungerer udmærket, men de største problemer er cellens størrelse og distributionen af methanol-patronerne.

For nogle år siden vejede brændselsceller adskillige kilo - og det var utænkeligt at anvende dem til mobilt udstyr. Men nu er de kommet så langt ned i vægt, at de kan bruges til bærbare pc'er - men de er stadig for store til mobitelefoner og pda'er.

Den anden store udfordring er opbygningen af et distributionsnet for genopfyldningspatroner. Producenterne forestiller sig, at kunderne kan købe brændselsenheder hos tankstationer, supermarkeder og kiosker.

Der er også juridiske problemer knyttet til teknologien. Det er endnu ikke afklaret, om det er tilladt at tage brændselsceller med ombord på fly.

Men producenterne argumenterer med, at cellen ikke kan rumme mere end der kan være i en almindelig ligthter, og desuden er indholdet fortyndet med vand.

De første brændselsceller ventes at koste omkring 1.800 kr. og skal markedsføres som reservebatterier, der skal supplere - men ikke erstatte - pc'en normale lithium-batteri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere