Artikel top billede

Nu er iPad App Store og iBooks åben i Danmark

Nu er det endeligt muligt at shoppe apps og e-bøger til iPad med en dansk iTunes-konto.

For alle os som har fået fat i en iPad fra USA har det været meget besværligt at hente og købe applikationer i de sidste par måneder. Det er – officielt – kun muligt at installere software gennem Apples egen App Store under iTunes, og den har været spærret for alle brugere udenfor USA siden den amerikanske lancering af iPad i starten af april.

Med en dansk iTunes-konto har det således ikke været muligt at købe applikationer til iPad i iTunes, og hvis man har forsøgt at åbne App Store på sin iPad i Danmark, så har man fået oplyst, at der er spærret for adgang fra dette område. Det samme gælder for iBooks, som kombinerer en butik og læseprogram til elektroniske bøger.

Men i fredags blev iPad så langt om længe lanceret i ni andre lande end USA, herunder vores nabo syd for grænsen, Tyskland, og flere andre europæiske lande. Selvom Danmark ikke er med i denne omgang, og heller ikke kommer med i den næste runde til juli, har Apple nu endelig åbnet sin iPad App Store og iBooks for danske iTunes-brugere.

Nu er det dermed muligt at bruge både App Store og iBooks direkte fra iPad i Danmark, ligesom man kan købe ind over computeren gennem iTunes og så synkronisere programmerne med iPad'en.

Men udvalget i butikken er anderledes fra land til land. Som dansk iPad-bruger har man tilsyneladende adgang til de samme programmer som i den amerikanske App Store, men der mangler alle de film og tv-serier, som brugere i USA kan hente til deres iPad. Og den danske iBooks butik indeholder stort set kun de gratis klassikere fra Project Gutenberg.

Som dansk iPad-ejer kan man også handle i den amerikanske iPad App Store hvis man opretter en amerikansk iTunes-konto. Men det kræver at man betaler med et amerikansk kreditkort eller bruger de særlige iTunes-gavekort (gift cards), som f.eks. kan købes på eBay, hvor der jo kan betales over en Paypal-konto.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere