Artikel top billede

Google vil forbedre videokvaliteten på YouTube

Ny teknologi skal optimere billedkvaliteten af især mobilvideoer på YouTube.

Hos YouTube bliver der hvert eneste minut uploadet omkring 35 timers video fra hele verden. Noget af det er optaget i professionel kvalitet med HD-kameraer. Men nogle af de mest populære og interessante videoer på YouTube er optaget med billige mobiltelefoner og videokameraer. Det gælder for eksempel videoer fra oprøret i Libyen eller urolighederne i andre dele af Nordafrika og Mellemøsten.

Her er videobillederne typisk rystede eller slørede – og det kan være svært at se hvad der sker i filmen.

Nu har Google købt et irsk firma, Green Parrot Pictures, der er specialiseret i efterbehandling af video. Green Parrot er stiftet af professor Anil Kokaram fra Engineering School på Trinity College i Dublin.

Firmaets ingeniører har udviklet en teknologi, som skulle være i stand til at forbedre videokvaliteten samtidig med at den nødvendige båndbredde bliver mindre.

Det skal nu bruges til at realtime-optimere videoklip i det øjeblik de bliver uploadet til YouTube.

Google fortæller i denne blog at billederne bliver skarpere, den visuelle støj bliver reduceret og videoen bliver roligere og mere stabil.

Teknologien bliver beskrevet på Green Parrot Pictures' hjemmeside, hvor der også er mulighed for at se videoer som demonstrerer efterbehandlingen.

Ifølge Google bliver teknologien allerede brugt af de store filmselskaber og den er blandt andet anvendt i filmserier som Ringenes Herre, X-men og Spiderman.

Google fortæller ikke hvor meget man har betalt for det lille irske firma.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere