Intel giver et smugkig på den næste pc-generation

Intel har for første gang fremvist sine nye chipsæt og processorer, som skal indvarsle en ny generation af pc'er til hjemmet og kontoret.

Ifølge Intel markerer de nye chipsæt og processorer, som bliver lanceret i næste uge, det største spring fremad i de sidste 12 år. Det er ikke en enkelt ny teknologi, som vil revolutionere pc'en, men en kombination af teknologier, som markerer et radikalt brud med den nuværende pc-arkitektur.

Indtil nu har Intel holdt kortene tæt ind til kroppen, men torsdag fremviste chipfirmaet sine kommende produkter under to arrangementer i New York og San Francisco.

Som ComON tidligere har skrevet vil Intel lancere en række nye Pentium 4 processorer med op til 3,6 GHz (processor-nummer 560) og en 3,4 GHz Pentium 4 Extreme Edition, som alle bruger den nye 775-pin sokkel.

De nye chipsæt 915 Express og 925 Express (Grantsdale og Alderwood) understøtter hurtigere DDR2-hukommelse og det nye PCI Express-interface, som skal give en firedobling af overførsels-hastigheden.

En variant af chipsættet, 915G Express, indeholder en ny grafikchip, Graphics Media Accelerator 900, som ifølge chipfirmaet kan håndtere selv de mest krævende computerspil.

Intel har også indbygget muligheden for, at pc'en kan konfigureres som trådløs basestation, men PCI Express-kortene som kræves for at aktivere denne egenskab er endnu ikke klar til masseproduktion og forventes først på markedet til næste år.

Den officielle lancering af de nye chipsæt og processorer finder sted mandag den 21. juni. Det ventes at Dell, Hewlett-Packard og IBM samtidig vil lancere de første pc-modeller med chipsættene.

De første modeller vil sandsynligvis være traditionelle desktop-computere, men den nye teknologi giver også mulighed for mere kompakte pc'er til kontoret og livsstilsprægede computere til hjemmet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere