Det offentlige i Danmark halter bagefter

Danmark halter bagefter når det gælder borgernes elektroniske kommunikation med det offentlige. Det viser en ny analyse fra Deloitte Consulting.

Lande som USA, England og New Zealand er meget længere fremme med hensyn til offentlig service på Internet, ifølge analysen. Den ringe placering kommer til trods for, at Danmark er blandt landene med flest Internet-opkoblinger målt efter befolkningens størrelse.


Analysen "At the Dawn of e-Government - the Citizen as Customer" understreger, at der kan hentes store gevinster ved at indføre interaktive tjenester i det offentlige.


Deloitte har bl.a. fundet ud af, at 41 pct. af englænderne vil benytte Internet som den primære adgang til statslige services om to år - mod i dag kun otte procent.


Partner Nina Petersen, Deloitte Consulting, venter, at den samme udvikling vil ske i Danmark - men med den forskel, at det offentlige først nu for alvor er ved at komme i gang med interaktive services.


"Traditionelt har det været politikere og ny lovgivning, som har drevet forandringer i det offentlige. Nu er det borgerne, der vil se ændringer ske. De kræver bedre kundeservice på tværs af de traditionelle grænser inden for den offentlige sektor. Et fremskridt, som bedst kan gennemføres ved at indføre Internet-baserede systemer," siger Nina Petersen.


Deloitte fremhæver Told & Skat og en række kommuners borgerservice-projekter som gode danske eksempler på e-government løsninger. Som helhed betragtet har den offentlige sektor dog været meget langsom til at komme igang med næste trin af Internet-udviklingen - nemlig dialog med borgerne, ifølge analysen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere