Microsoft forsøger at forhindre Word-forbud

En amerikansk domstol har afgjort at Microsoft ikke må sælge Word i USA. Nu forsøger softwaregiganten at få omstødt afgørelsen.

Microsoft har bedt en appeldomstol i USA om at udskyde et fogedforbud som vil betyde at firmaet ikke længere må sælge Word. Et canadisk selskab har sagsøgt Microsoft for krænkelse af et XML-patent fra 1998. I sidste uge fik canadiske i4 medhold ved en provinsdomstol i Texas, som tilkendte i4 en erstatning på 200 millioner dollar og samtidig udstedte et fogedforbud mod salget af Word med den omstridte XML-funktion i USA.

Denne er denne afgørelse, som Microsoft nu forsøger at omstøde. Microsoft har bedt en appeldomstol om at udskyde fogedforbudet og hastebehandle ankesagen. Microsoft fortæller i sin begæring til retten at man forsøger at fjerne den omstridte XML-funktion, men tilføjer at et salgsstop vil få dramatiske konsekvenser for firmaet. Den mest solgte kontorpakke vil forsvinde fra hylderne i de amerikanske butikker i flere måneder.

Microsoft mener at et forbud mod salget af Word vil tilføje firmaet uoprettelig skade og skabe problemer for kunderne.

Der sker ofte i amerikanske patentsager, at små firmaer sagsøger store koncerner ved provinsdomstole, der mangler ressourcerne til at undersøge de tekniske detaljer til bunds. Men selvom det kan give en sejr i første runde, så ser resultatet som oftest noget anderledes ud, når først sagen er behandlet ved en større domstol. Men sagsøgeren kan så håbe på, at modparten vælger at indgå et forlig i stedet for at blive trukket gennem et langt retsforløb.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere