Medielicensen bliver ikke en del af skatten

Den omdiskuterede medielicens bliver ikke en del af skatten, siger landets nye kulturminister, der skyder forslag fra S og V til jorden.

Landets nye kulturminister Carina Christensen har ingen planer om at droppe den traditionelle licensmodel til fordel for at lade borgerne betale licensen via skatten.

Det står klart efter, at to af hendes politiker-kollegaer på Christiansborg netop har forslået den ændring.

Medieordførerne Ellen Trane Nørby (V) og Mogens Jensen (S) har opfordret skattekommissionen til at gøre tv-licensen til en skat.

»Jeg synes, den nuværende medielicens er rigtig god, og glæder mig til den midtvejsevaluering, der er lavet. Vi er i gang med at se på, hvad man skal rette ind, og mit udgangspunkt er, at medielicensen ligger fast frem til i hvert fald 2010, hvor aftalen løber, og så må man se på, hvilke forslag, der kan være derefter,« siger Carina Christensen til Ritzau.

Den nuværende medialicens blev kritiseret fra mange sider ved indførelsen, fordi der nu bliver opkrævet licens for mobiltelefoner og computeren, så snart apparaterne bare har muligheden for at gå på nettet.

Ændringsforslaget kunne ifølge Ellen Trane Nørby (V) og Mogens Jensen føre til en mere retfærdig licens og samtidig være med til at fremtidssikre public service begrebet i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere