Domæneudspil i strid med Grundloven

Forslaget om administration af danske domænenavne strider mod både Grundloven og Menneskerettighedskonvention. Det mener en virksomhed, der vil stævne Videnskabsministeriet.

Videnskabsministeriets forslag om den fremtidige administration af danske domænenavne er i strid med både Grundloven og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Derfor vil ministeriet om senest 10 dage modtage en stævning fra firmaet Digital Marketing Support.

»Videnskabsministeriet bliver stævnet om senest 10 dage, for Helge Sanders forslag er et forsøg på at dømme i en sag, der i øjeblikket verserer ved domstolene, og samtidig er det et forsøg på at vildlede Folketinget,« siger direktør i Digital Marketing Support, Anani Daniel Voule, til ComON.

Han mener, at Helge Sander bryder Grundlovens paragraf tre, som siger, at man ikke kan træffe afgørelser i verserende sager ved lov, og at udspillet desuden er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 6, stk. 1., som handler om fair behandling.

Dansk Internet Forum (DIFO), som administrerer domænet .dk, traf i 2000 en beslutning om at fratage Digital Marketing Support domænenavnet .co.dk. Digital Marketing Support indklagede DIFO for Fogedretten og fik medhold i, at DIFO ikke havde ret til at kræve domænet udleveret. Landsretten stadfæstede i 2003 Fogedrettens dom.

Efterfølgende har der kørt en såkaldt justifikationssag ved Sø- og Handelsretten som Digital Marketing Support også har vundet. Og sagen om .co.dk kører nu ved højesteret, hvor den er berammet til januar 2006.

En højesteretsdom, der giver Digital Marketing Support medhold, vil endeligt lukke sagen om .co.dk-domænet, fordi det vil være meget svært efterfølgende at lave en lov, der strider mod en Højesteretsafgørelse. Ifølge Anani Daniel Voule er Helge Sanders udspil således et forsøg på at komme Højesteret i forkøbet med en lov, der vil påvirke Højesterets vurdering af sagen, fordi retten omvendt også skeler til gældende lovgivning, når den træffer sine afgørelser.

»Videnskabsministerens udspil er i strid med princippet om magtens tredeling, og det kan ikke være rimeligt at ministeren på den måde spiller et taktisk spil,« siger Anani Daniel Voule til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere