Mobilbeskeder har erobret arbejdspladsen

Et stigende antal virksomheder bruger sms-beskeder til at kommunikere med de ansatte.

Mobilbeskeder bruges i et stigende antal virksomheder til at sende information ud til medarbejderne. Det fremgår af en undersøgelse blandt medlemmerne af Fagbladet 3F's Webpanel. Blandt de afspurgte er det næsten hver femte, der får information fra ledelsen via sms, og næsten 75 procent er positive overfor chef-sms'er.

Tendensen bekræftes af teleselskabet Telia og arbejdsgiver-foreningen Dansk Erhverv.

»Flere og flere af vores medlemsvirksomheder benytter sig af sms'er til at kommunikere med deres ansatte. Sms er et effektivt redskab til at udbrede praktiske oplysninger og koordinere arbejdsindsatsen,« siger Bjarne Jakobsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Den stigende brug af sms på arbejdspladsen får nu fagforeningen 3F til at understrege nødvendigheden af en klar personalepolitik.

»Det er en god idé, at arbejdspladsen har en klar personalepolitik om kommunikations-midler, herunder om det er tilladt for de ansatte at sygemelde sig via sms, og om arbejdsgiveren og medarbejderne kan bruge sms i kommunikationen med hinanden,« siger Karin Mette Thomsen fra 3F's juridiske sekretariat.

Næsten hver tredje af de adspurgte svarer, at de ikke er klar over, om det er tilladt at sende private sms'er i arbejdstiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere