Først med certificeret IT-sikkerhed

To virksomheder i vindueskoncernen Velux har som de første danske virksomheder fået IT-sikkerheden certificeret af Dansk Standard.

Som de første virksomheder herhjemme er Velux A/S Hardware og A/S BBI Metal- og Plastvarer blevet certificeret af Dansk Standard for IT-sikkerhed. Efter halvandet års arbejde med at indføre et IT-sikkerhedssystem har virksomhederne nu et effektivt beredskab til at forebygge og løse problemer med IT-sikkerhed.

Hackere, virus og datatyveri - IT-sikkerheden i erhvervslivet er truet på mange fronter. Med en stadig mere digitaliseret hverdag i virksomhederne er det afgørende, at de kan stole på teknikken. Sikker brug af IT er en forudsætning for stabil og kontinuerlig virksomhedsdrift.

De to Velux-virksomheder har både foretaget en risiko- og en konsekvensanalyse. Den første opregner de risici, der truer virksomhedernes IT-sikkerhed. Med udgangspunkt i hvor strategisk afhængige virksomhederne er af IT, opstiller den anden konsekvenserne, hvis risikoen bliver til virkelighed. På baggrund heraf har virksomhederne indført sit IT-sikkerhedssystem. Systemet bygger på den internationalt anerkendte britiske standard BS 7799 "Information security management".

I forbindelse med certificeringen har de to Velux-virksomheder derfor indført et IT-sikkerhedssystem, hvor den menneskelige faktor spiller en afgørende rolle. Budskabet om, hvor vigtigt det er at have fokus på sikkerhed, når man sidder foran skærmen og når man omgås data, er nået ud i alle krinkelkroge. Alle 200 medarbejdere har været på kursus, og en IT-sikkerhedsfolder beskriver skik og brug med hensyn til håndtering af data, e-mail, pauseskærm, adgangskode osv. Folderen bygger på de krav i standarden, der er relevante for medarbejderne hos Velux-virksomhederne.

»Alle medarbejdere har skrevet under på, at de har læst og forstået folderen,« siger Mogens Esbensen, økonomidirektør hos A/S BBI Metal- og Plastvarer.

»IT bliver en stadig større del af vores forretningsgrundlag. Med certifikatet får vi et bevis på, at vi arbejder struktureret med IT-sikkerhed og har taget stilling til kravene i standarden. Da vi har set gevinsten ved vores kvalitets- og miljøcertifikater, var det en naturlig del af forretningen også at blive certificeret på IT-sikkerhed. Det er et signal om, at vi har styr på IT-sikkerheden, fordi vi har styr på forretningen internt,« siger Mogens Esbensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere