Virk.dk får førstehjælp

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen har bedt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kigge nærmere på om alt er organiseret optimalt på Virk.dk. Derfor er et privat konsulentfirma i øjeblikket i gang med en evaluering, som skal danne grundlag for en relancering af erhvervsporten til efteråret. Det skriver it-avisen ComON i denne uge.

Den offentlige erhvervsportal Virk.dk står foran en relancering. Det sker efter, at virksomhederne har vendt ryggen til portalen, som it-avisen ComON kunne fortælle i sidste uges udgave. Blot 1.500 virksomheder er registreret som brugere af portalen, hvilket blot er en brøkdel af den daværende ledelses forventninger ved lanceringen.

Derfor har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen hyret et privat konsulenthus, som i øjeblikket er ved at gennemgå portalen på kryds og tværs. Formålet er at klarlægge hvilke problemer, som virksomheder og de offentlige myndigheder støder på i forbindelse med Virk.dk.

»Samarbejdet med Virk og moderselskabet Krak er fortsat på rette spor, men der er grund til at se nærmere på, om alt er organiseret så godt som muligt. Det har jeg bedt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om at undersøge nærmere som led i den evaluering af arbejdet med Virk.dk, som vi er i gang med at gennemføre,« siger Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen.

Ifølge de foreløbige konklusioner i rapporten skyldes det lave antal registrerede virksomheder på Virk.dk, at selskaberne mangler incitamenter til at besøge portalen. Samtidig har de offentlige institutioner ikke været hurtige nok til at gøre det muligt for virksomhederne at indberette elektronisk. På nuværende tidspunkt mangler over 200 blanketter at blive implementeret hos myndighederne.

Rapporten forventes færdig i midten af april, og derefter skal konklusionerne indarbejdes i en ny og forbedret version af Virk.dk, som lanceres til efteråret. Indtil videre er det planen, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sammen med Krak vil investere næsten lige så meget i at få den nye version på benene, som de 12 millioner kroner, der blev sat i den første udgave.

»Der vil være tale om en egentlig relancering, fordi vi allerede nu kan se, at der kommer rigtig mange nye tiltag, som ikke var med i den første version. Vi har en pulje på fire millioner kroner, som vi kan bruge på forbedringer i år. Men derudover, er der afsat en pulje på 20 millioner kroner, som er øremærket til digitale løsninger, og det kan også komme på tale, at vi kan få midler her fra. Den beslutning træffes i april,« fortæller centerchef i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Peter Pietras.

Erhvervs - og Selskabsstyrelsens målsætning for antallet af registrerede virksomheder på Virk.dk er nu 11.200 ved udgangen af 2004.

Læs mere i denne uges udgave af it-avisen ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere