Trængte SimCorp får millionordre

Børsnoterede SimCorp har præsenteret en ordre i millionklassen. »På tide,« lyder vurderingen fra en analytiker, der forventer, at årsregnskabet på onsdag vil skuffe, og ledelsens troværdighed lide endnu et knæk.

Den børsnoterede danske softwareproducent, SimCorp, har modtaget en ordre fra det hollandske forsikringsselskab Fortis ASR på sin software SimCorp Dimension.

Fortis er det næststørste forsikringsselskab i Holland og forvalter en investeringspulje på 185 milliarder kroner. Det er denne pulje, som selskabet vil benytte den danske software til at håndtere. SimCorp har vundet ordren efter en udbudsrunde, hvor det viste sig, at SimCorps system var det eneste, som kunne håndtere en fuldt integreret løsning.

Selskabet meddeler intet om, hvor stor ordren er eller hvor mange licenser, den indeholder. Men da ordren har affødt en meddelelse til fondsbørsen ligger licens-værdien i hvert fald over to millioner euro - svarende til 15 millioner kroner.

Ifølge aktieanalytiker Johannes Møller fra GP Børsmæglerselskab er det på tide, at SimCorp får hevet nogle ordrer i land, hvis selskabet skal leve op til sine vækstmål.

»I 4. kvartal af 2003 fik SimCorp kun to store ordrer på SimCorp Dimension, og med Fortis-ordren er selskabet oppe på to ordrer her i det nye år. Det er da positivt, at der kommer ordrer, men frekvensen er stadig lav. Selskabet er stadig meget langt fra de 20-25 ordrer, som vi forventer skal til for, at virksomheden kan nå sine vækstmål,« fortæller Johannes Møller til it-avisen ComON.

Onsdag den 25. februar fremlægger SimCorp sit årsregnskab, som GP forventer vil byde på en nedjustering.

»Vi havde forventet, at nedjusteringen ville komme allerede i starten af januar, men den er ikke kommet endnu. Jeg er dog ret sikker på, at regnskabet vil byde på et skuffende resultat, og at forventningerne for fremtiden også vil være konservative,« fortæller Johannes Møller og fortsætter:

»Det finansielle marked har været i bedring i omtrent et år nu, og SimCorps ledelse har flere gange fortalt, at man havde forhandlinger i gang med mange kunder. Men ordrerne lader vente på sig, og derfor har ledelsen efterhånden et troværdighedsproblem,« siger Johannes Møller og henviser til, at SimCorp flere gange over de seneste to år har skuffet aktiemarkedet og nedjustere indtjeningsmålene.

»Det er vigtigt at SimCorp nu får præsenteret nogle realistiske salgsforventninger, som man kan have tillid til, at selskabet vil kunne opfylde,« uddyber Johannes Møller.

Efter ordren steg SimCorps aktiekurs fire procent til kurs 242. Aktien toppede i august 2000 i kurs 537, men var helt nede at vende omkring kurs 100 i oktober 2002.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere