EU vil sikre billigere sms-roaming

EU-Kommissionen har foreslået, at prisen for at sende sms'er fra udlandet sættes ned med 60 pct. fra næste sommer.

Efter sidste års indgreb overfor roaming-priserne i Europa er EU-Kommissionen nu klar til at skære i priserne for sms-roaming. EU-Kommissionen fremlagde tirsdag sit forslag, som betyder at prisen for at sende sms'er fra udlandet (sms-roaming) skal sættes ned med 60 pct. fra 1. juli 2009.

EU-borgere, der er på rejse i andre EU-lande, skal dermed højst betale 0,11 cent for en sms, mens EU-gennemsnittet i dag er på 0,29 cent.

»Europa har med sin GSM-standard gjort mobiltelefoni attraktivt over hele kloden, og nu er det på tide at vise, at der findes et ægte indre telemarked, hvor forbrugerne kan bruge deres mobiltelefon i alle 27 EU-lande uden at blive straffet, når de krydser en grænse,« siger kommissionsformand José Manuel Barroso.

I 2007 blev der sendt 2,5 milliarder sms'er til en værdi af 800 millioner euro i Europa. I dag kan det koste op til 10 gange så meget at tekste fra udlandet som hjemme, helt op til 0,75 euro pr. sms for belgiske kunder i udlandet.

Foruden loftet på 0,11 cent på detailniveau foreslår Kommissionen også et loft på 0,04 cent på engrosniveau. Engrostaksterne opkræves mellem operatører, når en sms bliver sendt fra den enes net til den andens.

Forslaget indeholder ingen maksimal detailpris for datatrafik, men mobilbrugerne skal automatisk modtage en besked med taksterne for at modtage data i det land, de er rejst ind i.

Fra sommeren 2010 bør forbrugerne have mulighed for at fastsætte på forhånd, hvor meget deres regning for dataroaming må løbe op i, inden der bliver spærret for trafikken. Desuden skal der indføres et sikkerhedsloft på engrosniveau på 1 euro pr. megabyte.

Den danske videnskabsminister Helge Sander har allerede signaleret, at datapriserne bør sænkes yderligere, og han vil tage spørgsmålet op under et møde med Viviane Reding i næste uge.

Prisloftet for samtaler, som blev indført sidste år, skal ifølge det nye forslag sættes ned til 0,34 cent for foretagne opkald og 0,10 cent for modtagne opkald fra den 1. juli 2012. Der skal også indføres taksering pr. sekund efter de første 30 sekunder for udgående samtaler, og sekundtaksering under hele samtalen for indgående samtaler.

Forslaget skal nu fremlægges for Europa-Parlamentet og Rådet, der skal give deres tilslutning, inden det bliver gældende lov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere