Hurtig netforbindelse til Galathea 3

Når Galathea 3-ekspeditionen sejler afsted senere i dag kan forskere og formidlere sende deres resultater hjem til de forskningshungrende danskere gennem en hurtig satellit-baseret netforbindelse.

Forskningsnettet har leveret internetforbindelsen til Galathea 3-ekspeditionen, der er meget central for de mål, der er sat for forskningsformidling mens Galathea3 sejler. Undervejs skal der sendes billeder, resultater og artikler hjem fra både journalister, studerende og forskere om bord. Også videokonferencer skal sørge for at der er kontakt mellem ekspeditionen og fastlandet.

Den satellitbaserede forbindelse er assymetrisk. I modsætning til en almindelig ADSL-forbindelse er båndbredden ikke størst indad (downstream), men udad (upstream). Forbindelsen skal nemlig primært bruges til at sende data hjem.

»Den asymmetriske forbindelse harmonerer godt med at ekspeditionen er ude at fange en masse data, billeder og film som vi gerne vil have hjem i land, mens datamængderne må forventes at blive mindre den anden vej. Samtidig passer det også godt med prisen på satellit-transmissionen som afhænger meget kraftigt af effektforbruget ombord på satellitten: Det bruger meget mere effekt at sende end at modtage, og da man relativt billigt kan stille store antenner op i land til at modtage, er effekten i retning mod skibet det mest kritiske,« siger Martin Bech, divisionsdirektør for UNI-C.

Internetforbindelsen skal også bruges hvis der opstår sygdom ombord på Vædderen.

»Videokonferencer til og fra skibet er blevet testet inden afrejsen, både fordi nogle medier skal bruge det, men også fra Esbjerg Sygehus har man mulighed for videokonference til skibet hvis lægen ombord har brug for online assistance fra land. Forskningnettet indgår også i mulighederne for forskere ombord for at etablere videokonferencer med omverdenen,« siger Martin Bech.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere