Artikel top billede

Carl Bildt kritiseret for at skrive om terror på Twitter

Den svenske udenrigsminister skrev om terrorangrebet på Twitter, inden regeringen var klar med en officiel udtalelse.

Sveriges udenrigsminister Carl Bildt er meget aktiv på nettet med sin egen blog og Twitter-konto. Måske lidt for aktiv. Allerede natten mellem lørdag og søndag sendte han en Twitter-besked om det formodede terrorangreb i Stockholm, der skete lørdag ved 17-tiden. Men først 10 timer senere bekræftede politiet officielt, at eksplosionerne på Bryggaregatan og Olof Palmes Gata rent faktisk var terror.

”Most worrying attempt at terrorist attack in crowded part of central Stockholm. Failed - but could have been truly catastrophic,” skrev Carl Bildt på Twitter (beskeden er åbenbart sendt fra en iPad).

Det har nu udløst kritik af den svenske politiker. Socialdemokraten Hakan Juholt, der er formand for parlamentets forsvarsudvalg, kritiserer at landets regering åbenbart nu informerer borgerne over Twitter.

”Det er en temmelig uheldig form for krisestyring,” siger Juholt til avisen Expressen, og et medlem af det statslige krisekommission tilføjer, at ministre ikke bør sprede informationer privat, inden regeringen er kommet med en officiel udtalelse.

Bildt afviser kritikken og henviser til, at han havde adgang til (uofficielle) informationer om eksplosionerne på daværende tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere