Svensker fik mest udbytte af IT Factory-svindel

På "bundlinjen" i svindelsystemet scorede svenskeren Mikael Ljungman op mod 180 millioner kroner - mere end dobbelt så meget som Stein Baggers eget udbytte.

Hvor meget IT-Factory-svindlen reelt gav af afkast til bagmændene bliver måske aldrig fuldstændigt blotlagt.

Men nu er det kommet frem, at det er Baggers svenske partner, Mikael Ljungman, der ifølge politiet har hentet den fedeste fortjeneste ud af leasing-cirkuset.

I fredags fortalte vicestatsadvokat Per Justesen på et retsmøde, at Mikael Ljungman har tilranet sig op mod 180 millioner kroner i forbindelse med svindlen i IT Factory, skriver Jyllands-Posten.

Avisen gør opmærksom på, at svenskeren dermed er den, der løb med guldet i den gigantiske fup-historie. Stein Bagger selv fik øjensynligt kun 70 millioner kroner i direkte profit fra leasing-karrusellerne.

Baggger blev dog ikke helt forfordelt. Blandt andet høstede han 60 millioner kroner i udbytte fra IT Factory til sit firma Agios Unitred, skriver Jyllands-Posten.

Samlet set har Stein Bagger erkendt at have svindlet for 831 millioner kroner, hvoraf en stor del skulle bruges til at drive karrusellen videre rundt.

Den 46-årige Mikael Ljungman er blevet telefonisk sigtet af dansk politi, men er siden gået under jorden. Ifølge sin advokat, den danske stjerneforsvarer Ebbe Mogensen, vil svenskeren gerne møde op og afgive forklaring, men kun hvis politiet garanterer, at han ikke bliver varetægtsfængslet. Den garanti har politiet nægtet at give.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere