To processor-kerner giver ikke dobbelt hastighed

Ifølge de første tests vil den almindelige bruger ikke få megen nytte af Intels kommende processor med to kerner.

Både Intel og AMD melder sig snart på banen med dobbeltkerne-processorer, men man skal ikke regne med, at hastigheden automatisk bliver fordoblet. Faktisk viser de første tests af Intels Pentium D med to kerner, at den almindelige bruger næppe kommer til at mærke stor forskel, skriver digi.no.

Kun programmer som er delt op i flere tråde - f.eks. software til redigering af video og lyd - kan udnytte de to kerner fuldt ud. Det kan selvfølgelig også være en fordel med to kerner, hvis man kører flere tunge programmer samtidig.

Men spørgsmålet er, om det er nok til at retfærdiggøre den store merpris. Intels tre første dobbeltkerne-processorer, Pentium D 820 (2,8 GHz), 830 (3,0 GHz) og 840 (3,2 GHz), kommer til at koste henholdsvis 241, 316 og 530 dollar.

Til sammenligning koster den almindelige Pentium 4 med samme taktfrekvens 163, 224 og 273 dollar.

Den billigste Pentium 4 har 1 MB sekundær cache, mens de to øvrige har 2 MB. Pentium D har 1 MB cache-hukommelse per kerne.

Dermed ser det ud til, at Pentium D indtil videre kun vil være interessant for brugere med helt specielle krav. Men det kan ændre sig, når der kommer programmer på markedet, som udnytter de to kerner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere