World Wide Web fylder femten år

I denne uge kan World Wide Web markere et vigtigt 15 års jubilæum. Men det er stadig i sin barndom, mener web-opfinderen Berners-Lee.

I denne uge kan World Wide Web fejre sin 15 års fødselsdag - ihvertfald hvis man regner fra den dato, hvor en af de grundlæggende softwarekomponenter, Libwww, blev gjort gratis tilgængelig for alle af forskningsinstituttet Cern i Schweiz. Det skete den 30. april 1993 og fra denne dato kunne alle udvikle programmer til World Wide Web, som gjorde brug af Libwww. Det førte til en hel stribe af browsere som Lynx og Mosaic - og resten er historie ...

For at markere jubilæet har web-opfinderen Tim Berners-Lee - som i dag kan kalde sig Sir - udtalt sig om nettets fremtid i et interview med BBC. Han mener at nettet stadig »er i sin barndom« og sværmer om en dag, hvor »alle data i verden« er umiddelbart tilgængelige for alle.

»Det har været en fantastisk oplevelse at se så mange mennesker rundt om kloden samarbejde om udviklingen af nettet,« siger Sir Tim.

Han forestiller sig, at den samme form for ukoordineret globalt samarbejde, der ligger bag tjenester som Facebook og MySpace, på et tidspunkt kan bruges til at styre hele planetten.

»Det er spændende at folk bygger nye sociale systemer ... Mit håb er at de vil skabe ... nye metoder til at arbejde sammen på en effektiv og retfærdig måde, som vi kan bruge globalt til at forvalte os selv som en planet,« siger han.

En af Sir Tim Berners-Lees kolleger fra Cern-tiden, Robert Cailliau, fortæller at man overvejede at opkræve licensafgifter for web-softwaren. Men det ville efter alt dømme have bremset udbredelsen af World Wide Web, ligesom det skete med en anden internet-teknologi, Gopher - og verden ville se meget anderledes ud i dag.




IT-JOB

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere