Toshiba udvikler 100 GB-harddisk til iPod

Toshiba er klar med en 100 GB harddisk i 1,8-tommers format. Apple iPod-brugere kan godt begynde at glæde sig.

Den japanske elektronikproducent Toshiba har udviklet en 100-gigabyte-harddisk i 1,8-tommers format med det ultrakedelige navn MK1011GAH. Det ville egentlig ikke være nogen stor nyhed, men sagen er den, at Toshibas eksisterende 1,8-tommers harddiske sidder i den ultrapopulære musikafspiller iPod fra Apple.

Og dermed skulle der være en meget stor chance for, at Apple inden længe kan lancere en iPod med 100 GB harddisk - den nuværende topmodel har plads til 80 GB.

For de teknisk interesserede kan det oplyses, at harddisken har en datatæthed på 155,3 Gbit per kvadrattomme, 8 MB cache, 4200 omdrejninger i minuttet og en overførsels-hastighed på 100 MB/s. Den skulle være 10 procent mindre end tidligere 1,8-tommer-modeller - så måske bliver den nye iPod også lidt mindre - og vægten ligger på 59 gram.

Men ægte iPod-brugere er selvfølgelig kun interesseret i, hvor mange sange der kan ligge på vidunderet. Hvis man skal følge Apples måde at regne på, så har den nye 100 GB iPod plads til 25.000 sange, 30.000 billeder eller 125 timers video.

Og Toshiba sælger selvfølgelig også gerne sine harddiske til andre producenter af medieafspillere, så måske kommer der snart en hel stribe af modeller med plads til 100 GB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere